Zo zoet als...

...een boterbabbelaar. Als je nu eens echt iets lekkers zoet voor bij de koffie dan zou je de Likorette van de Likeur & Jenever Fabriek Amsterdamfabriek eens kunnen proberen. Je drinkt het likeurtje op kamertemperatuur of lekker koud. De roomzachte smaak van zoete boter zal echt een verrassing zijn die je niet verwacht. Zo smaakt een boterbabbelaar en dat smaakt naar meer! Ontdek de verschilende smaken in onze webshop.

shop1
shop2

Vintage stoeltjes

Waar wij altijd blij van worden zijn keukenstoeltjes! In alle soorten en maten vinden we soms de leukste exemplaren op plekken waar je het niet verwacht. Ze hebben soms een beetje liefde nodig en andere zijn perfect zoals ze zijn. Schuif ze gezellig bij elkaar aan de keukentafel en je huis vrolijkt er meteen van op. En krukjes is ook al zoiets. We gebruiken ze als bijzettafel, trapje, plantentafel, koffietafel... en als kruk. Je kunt er niet genoeg in huis hebben en dan nog kom je er altijd weer te kort. Bekijk regelmatig onze webshop want ze vliegen altijd de deur uit als ze online staan!

Winkelruit

Herken je dat? Even kijken of je haar goed zit in een ruit en oeps... staat daar net een mevrouw haar etalage opnieuw aan te kleden! Wij maken het regelmatig mee en we vinden het nog altijd heel plezierig om te zien hoe mensen er zo verschillend op reageren. De een zwaait, de andere loopt geschrokken door en weer een ander gaat gewoon ongestoord verder. Heerlijk! Voor iedereen die toch liever een spiegel gebruikt hebben we er ook regelmatig op onze website staan!

shop3

Ik ga op vakantie...

...en neem mee: een koffer, een zonnebril, een boek. Ken je dat gezellige ouderwetse spelletje nog van vroeger? Spelborden, de oude trukendoos, pim pam pet. Spelletjes spelen kun je overal, niet alleen op vakantie maar ook thuis. Zet de gezelschapsspellen pontificaal in beeld in je vitrinekast. Des te sneller pak je ze weer uit de kast. Enne... oude koffers zoals deze waar ons huiskonijntje op zit, zijn onwijs leuk om mee te stylen!

shop1
shop2

Wablief??

Eclectische stijl...? Wablief? Wat is dat? Nooit van gehoord. Hoogstwaarschijnlijk heb je thuis precies zo'n interieur. Ja echt waar, want een eclectische stijl is niets anders dan verschillende stijlen door elkaar heen. Wij vinden dat juist zo ontzettend tof. In onze winkel vind je ook spulletjes uit de 17e eeuw gecombineerd met een gezellige aap van anno nu. Je kunt werkelijk alles met elkaar combineren, zolang het totaalbeeld rustig blijft. Zoek dus naar tinten en materialen die vaker terugkomen in je huis en waarempel... dat ziet er opeens gezellig uit!

Van de straat

En deze tip hebben we gejat van onze lieve buurvrouw: Uit ons raam zagen we haar met een schaar in aantocht naar de overkant van de straat lopen... en daar knipte ze onkruid uit de berm. "...dan ben je nog wel lang bezig buuf!" riepen we lachend. Met een grote glimlach keek ze ons aan en zei; "Kijk straks maar eens op insta!" Wij zijn vervolgens ook met een schaar naar de berm gelopen!

shop3

Oude gebruiksvoorwerpen

Ho stop! Niet meteen weggooien! Die oude bril, die stoere zaag of het antiek servies van je oma kun je heel goed gebruiken als decoratie in je krans, op je schaal met windlichten of in je snuisterijen kastje. Het zorgt juist voor een gezellige gespreksstof en sfeer in je huis!

shop1
shop2

Kijk eens omhoog!

We gaan allemaal graag winkelen en maken tegenwoordig selfies van alles wat op ooghoogte staat. Bekijk je volgende foto eens van een andere hoek! Prachtige oude panden en historische gevels vind je genoeg in de vestingstad Grave. Geregeld wordt er dan ook wat georganiseerd in het mooie centrum. Zeker een bezoekje waard! Op 7 & 8 april 2018 worden de Vestingstedendagen 2018 in Grave gehouden, een spektakel voor boeren, burgers en buitenlui!

Niet meer weg te denken

We staan er helemaal niet meer bij stil, maar hoe vaak gebruik jij per week een schaar? Je kunt je niet voorstellen hoe je zonder dit knipwerktuig nog normaal kunt functioneren! Dan is het natuurlijk wel zo gaaf, als jouw schaar gezien mag worden...

shop3

Kransje erbij

Niet iedereen is altijd even creatief. Maar met een goede basiskrans, kan je je interieur toch binnen een handomdraai omtoveren naar een ander seizoen. In de winter hang je schaatsen en oude kerstballen in de krans, in de lente wat paaseitjes en een paar vrolijke vogeltjes, in de zomer pluk je wat verse bloemen en hangt ze te drogen in je krans... en de herfst... bladeren, kastanjes en knoop er een leuke sjaal omheen.

shop1
shop2

gevonden voorwerpen

Je zoekt altijd naar dat ene voorwerp en je kunt het nooit vinden... tot op het moment dat je er zomaar tegenaan loopt. Wat heerlijk, eindelijk! Stop het dan vervolgens niet weg in de kast, maar geef het een prominent plekje op jouw dressoir, op een schap of in je oude vitrinekastje. Zo'n verzameling in huis met allerlei mooie, vreemde en gekke voorwerpen maken jouw huis tot een gezellig persoonlijk plekje.

Kleed je huis af

Je huis afkleden, hoe doe je dat nou goed? Wat we vaak vergeten in ons interieur, zijn gezellige vloerkleden, kussens, overgordijnen en andere accessoires van stof. Die geven de woning warmte en sfeer. Ze dempen het geluid in huis waardoor het meteen een stuk knusser wordt. Een mooie schapenvacht uit onze collectie kan je al een heel eind op weg helpen!

shop3

Stoer en tijdloos

Koper en messing zijn echt zo anno nu! De antieke kandelaren van je grootouders zijn echt terug van weggeweest, haal ze dus maar snel van zolder. Koper brengt net dat beetje extra aan sfeer in je industriële woonkamer. Heb je al je oude spulletjes weggooid? Geen paniek, wij hebben heel veel kandelaren op voorraad!

shop1
shop2

Kun je het zien?

Eens kijken... we lopen zomaar een rondje door de stad Grave en zien dan deze buitenlamp. Even verderop: nog een... en daar: een oude straatlantaarn! Wauw... wat geeft dat toch een mooie sfeer in het oude centrum. Zonder dat je er erg in hebt doet buitenverlichting heel veel met je woning. Kies dus niet alleen voor het praktische, ga eens op zoek naar authentieke buitenverlichting.

Opgeruimd staat netjes!

Een leven zonder opbergmanden, dozen, bakken... dat kunnen we ons niet voorstellen!! Heerlijk om alles geordend en gesorteerd op de juiste plek te hebben liggen. Overzicht en rust, WE LOVE IT! Een mand mag dan ook echt niet ontbreken in jouw interieur. Handig voor je woondeken, je tijdschriften of je houtvoorraad bij de open haard.

shop3

Oud servies

Heb je een oud servies gekregen? Gaaf! Want een gezellige High Tea doe je natuurlijk met het servies van oma!

shop1
shop2

De zoektocht

Wij zijn er dol op! Zoeken naar oude vintage spullen. Neem dan meteen je camera mee om de mooiste foto's te maken voor je inspiratie-boek. Zo kwamen wij ook deze oude stoel tegen. Je vraagt je af welk verhaal hij met zich meedraagt...

Hoor de wind waait...

Het wordt weer herfst... de wind loeit, het wordt kouder en de bladeren vallen van de bomen. Het is nu de tijd om weer mooie herfststukken te creëren! Trek er op uit met je laarzen, zoek kastanjes en bladeren en maak het binnen gezellig.

shop3

Dieren in je interieur

Echt helemaal de trend van nu! Een behangetje met een dieren print, een kaart met een flamingo op je dressoir en een metalen konijn op je vensterbank. Het vrolijkt je interieur helemaal op!

shop1
shop2

Industriële lampen

Hoe ouder en robuuster het materiaal, hoe beter! Een stoere en ruige look in je interieur heb je zo voor elkaar als je een een paar industriële lampen in huis haalt. Het brengt precies de sfeer waar naar je op zoek bent. Vergeet vooral niet de juiste sfeer led-verlichting aan te schaffen, want dat maakt het verschil!

Stairs to heaven

Op onze zoektocht naar vintage kwamen we deze oude houten trap tegen. Ondanks hij nergens meer naar toe leid, blijft hij ons fascineren... Wie zouden er vanaf gedaald zijn door de jaren heen? En hoe zagen die mensen er destijds uit...?

shop3

Lamp of theepot?

Lamp aan of uit... het maakt niet uit, want hij is zó gaaf!

shop1
shop2

Woontrends combineren met antiek

Echt doen! Combineer je mooiste antieke vondsten met nieuwe woonaccessoires voor een stijlvolle inrichting!

Zin in vakantie

Heerlijk... zon, zee, strand! Kan je niet wachten op je vakantie? Haal dan gewoon de zomer in huis!

shop3

Klaar met metselen

Wow! Stoer zo'n oude troffel! Daar kun je nog eens gaaf mee decoreren. Echt een mooi cadeau voor de stoere mannen en vrouwen onder ons!

shop1
shop2

Decoreren doe je zo!

Hoe moet dat nou? Zo'n schaal opmaken lijkt zo makkelijk en thuis lukt het voor geen meter...! Houd dan de basisprincipes voor het decoreren goed in acht: Gebruik altijd drie verschillende materialen, dan is het zo voor elkaar.

Culinair hoogstandje

Verfraai je keuken met oude keukenobjecten. Zo'n oud hakmes geeft meteen de drang om er iets mee te doen... hakken!

shop3